Anabilim Dalı Başkanı: Prof. Dr. Murat TOMAKİN
Telefon: 0464 223 61 26/ 1863
E-Posta:murat.tomakin@erdogan.edu.tr

Fizik Bölümünde Yüksek Lisans ve Doktora programına yönelik eğitim verebilecek 3 profesör, 1 doçent, 6 Doktor Öğretim Üyesi görev yapmaktadır. Bölümde 1 adet Katıhal Fiziği, 1 adet Atom ve Molekül Fiziği,1 adet Nükleer Fizik araştırma laboratuarı bulunmaktadır. Lisansüstü teorik dersler, tam donanımlı multimedya salonlarında veya Lisansüstü eğitimler için hazırlanmış özel sınıflarda yapılmaktadır. Uygulamalı dersler veya Lisansüstü tezi için yapılacak çalışmalar ise bağlı bulunduğu bilim dalı için tahsis edilen araştırma laboratuarlarında alanında uzman öğretim üyeleriyle gerçekleştirilmektedir. . Öğrencilerimiz istedikleri taktirde, aylık belirli bir ücret karşılığında çeşitli projelerde çalışmak üzere araştırma laboratuarlarında ya da öğrenci laboratuarlarında çalışabilmektedir. Ayrıca üniversitemizin Erasmus Programı ile, maddi destek sağlanarak, eğitimlerinin bir kısmında yurt dışındaki İtalya, Polonya, Almanya gibi anlaşmalı ülkelerin farklı üniversitelerinde, Farabi Programı ile yurt içindeki Karadeniz Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi gibi anlaşmalı üniversitelerinde devam edebilmektedirler. Kimya lisansüstü programına kayıt yaptıran öğrencilere istekleri doğrultusunda ve seviyelerine göre iki yarıyıl süreyle İngilizce hazırlık kursu verilmektedir. Öğrencilerimizin kendilerini sosyal ve kültürel açıdan geliştirebilecekleri 1 adet öğrenci kantini, 1 adet yemekhane, ücretsiz kablolu ve kablosuz internet olanakları, 1 adet fitness salonu, 1 adet tenis kortu, 1 adet halı saha, çatı katında 1 adet deniz manzaralı ferah dinlenme-çalışma salonu, 1 adet kapalı spor salonu, 1 adet teknolojik kütüphane mevcut olup, dağcılık, tiyatro ve farklı spor etkinliklerine katılım olanakları da sağlanmaktadır.